Home Community B-hyve Smart Hose Faucet Timer Will not go into Auto Mode

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • Author
    Posts
  • #4829
    petelane
    Participant

    My device stays in off mode and will not run programs. My plants are dying HELP!!!

    Spread the love!
    #4924
    Ryan
    Participant

    Hello petelane, could I please have your mac address to check for any firmware updates. You may also want to try connecting to your timer via Bluetooth, and then try saving your program.

    Spread the love!
    #5008
    JT Wilcox
    Participant

    I seem to have the same issue with one of my timers not being in auto mode. If you go to the device group that was created when I configured the wifi gateway it gives the status of each timer as auto. When you connect via bluetooth and are in the “home” screen it says “your device is currently set to off”. However only the timer that shows to be in auto when you connect via bluetooth will run on the specified schedule. I did try to open the schedule on the timer that is not working and save it. It did not seem to work.

    I have validated that the firmware is up to date on both timers and the wifi gateway. Any suggestions for getting this

    Spread the love!
    #5095
    Ryan
    Participant

    Hello JT Wilcox, If I could have your mac address I can take a look at your device for you.

    Spread the love!
    #5099
    JT Wilcox
    Participant

    my mac addresses are
    44:67:55:10:A0:99
    44:67:55:11:11:EE

    They both show to be in auto, but neither will run to schedule.

    44:67:55:20:7F:D8 is the Wifi Device

    Spread the love!
    #5113
    Ryan
    Participant

    Hello jt wilcox, I’ve updated your hubs firmware so that should resolve your issue.
    If not try connecting to your timer via Bluetooth. You might get a message that says something about the time being off. If that shows power cycle your timer. Then set you timers settings (to auto) wile connected to Bluetooth. After that has been set reconnect back to your hub group.
    Please let us know if you are in need of any further assistance.

    Spread the love!
    #5139
    tdoty
    Participant

    My timer is set to auto water every day, but it is not working. Mac address for my hub is: 44:67:55:20:8F:45 and Mac address for my timer is: 44:67:55:11:06:19. Please help.

    Spread the love!
    #5157
    Ryan
    Participant

    Hello tdoty, I’ve updated the firmware for your hub, but you may want to try updating your Wi-Fi settings. If your issues continues connect to your timer via Bluetooth, and set the program through Bluetooth. Once that’s been don you can reconnect your timer to your hub group.

    Spread the love!
    #5205
    JasonLA12
    Participant

    This happened once before but it was to all of them. Right now one is doing it of the three I have. But it was weird, the other two did not water this morning. I understand the one since it will not leave the OFF setting. AUTO will not turn on. The other two show AUTO but did not water.

    This is the one that will not turn to AUTO
    MAC 44:67:55:10:4C:85

    Here are the other two.
    MAC 44:67:55:10:A8:83
    MAC 44:67:55:10:A7:E3

    Thank in advance.

    Spread the love!
    #5219
    Ryan
    Participant

    Hello JasonLA12, Try connecting to each timer via Bluetooth. You might get a message that says something about the time being off. If that shows power cycle your timer. You will need to reconnect via Bluetooth again, and set your program through Bluetooth. Then you can reconnect your devices to your hub. Just let me know if you have any further issues, or questions.

    Spread the love!
    #5242
    JasonLA12
    Participant

    They will not allow me to connect by Bluetooth or Wifi but show on my app.
    I can’t do anything now. They won’t even run manual.

    Spread the love!
    #5243
    JasonLA12
    Participant

    Disregard last email. I decided to pull the battery. It has a leak inside. I have them overed and seal was tight so must be leak internally. Once I clean out the rust junk it work.
    Should I claim a warranty?

    Spread the love!
    #5270
    Ryan
    Participant

    JasonLA12, If you would like to do so you will need to call in to our product support line. Or return it to the store if it’s still within the stores return policy.

    Spread the love!
    #5479
    [email protected]
    Participant

    Hi,

    I have a similar issue. I have 2 timers and a hub. One timer is ok, the other won’t go into auto. Keeps turning to off.

    MAC 44:67:55:10:C5:OA
    This is the timer that seems to be working ok

    MAC 44:67:55:11:1A:A4
    This is the timer that keeps turning off

    MAC 44:67:55:20:7D:FA
    This is the hub

    Thanks for your help

    Spread the love!
    #5542
    Ryan
    Participant

    Hello [email protected], All of your devices are currently have the most recent firmware version. If you’re still experiencing issues with that timer please connect to your timer via Bluetooth. You might get a message that says something about the time being off. If that shows power cycle your timer. You will need to reconnect via Bluetooth again, and set your program through Bluetooth. Then you can reconnect your devices to your hub.

    Spread the love!
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 16 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Spread the love!