Home Community B-hyve Smart Hose Faucet Timer Manual watering issue

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #5830
    Jay Terwilliger
    Participant

    I finally programmed all four of my timers… then realized that in doing so, I lost the smart watering feature, so my timers were sprinkling during the rain. So I now removed those programs and think I have programmed them all as “Smart.” Of course rain is in much of our future, so it is telling me we won’t water again for 11-12 days! Just to be sure they are working, and to have some fun, I thought I would manually start a spinkler. I get a message “starting Manual Watering” each time I try with a different timer. And then each time I receive a message back that it “Device is taking too long to respond” with an X and no watering happens. I have had some router problems, and Verizon installed a new one today. But… I have a solid green light on my hub, and frankly, the ability to manual water was spotty before. Does this have anything to do with my attempt to program them all as “smart.” It’s an “odd number day, so it is not restricted/prevented by my smart program. It is within the hours I specified as “don’t water within…” but I thought “manual” over rides all that. Do I have another problem? I don’t want to find out 12 days from now that something is wrong and it won’t water even if it is a good time.

    Thanks.

    Spread the love!
    #5862
    Ryan
    Participant

    Hello Jay Terwilliger, you may just need a firmware update for your hub, If I could please have that to push it? until then you could connect to then via Bluetooth to water them manually. Thank you.

    Spread the love!
    #5886
    Jay Terwilliger
    Participant

    I don’t understand what I need to do to “please have that to push it?” How do I initiate a firmware update?

    Spread the love!
    #5962
    Jay Terwilliger
    Participant

    I still have not heard about a firmware update for my hub. Ryan indicated it needed to be “pushed”, but I wasn’t sure if you do that or I do that, and if so, how?

    Spread the love!
    #5964
    Jay Terwilliger
    Participant

    Based on reading some other firmware update requests, you may need some codes/addresses (I’m not sure which is which), but here is what I have:
    My hub has a MAC address of 44675520796f. It is running firmware 0018
    My timers are:
    44675520796f running firmware 0032
    44675520796f running firmware 0032
    4467551183f0 running firmware 0032
    446755116c0f running firmware 0032
    Also, they say “WIFI Nil”

    Spread the love!
    #5965
    Jay Terwilliger
    Participant

    I might have mixed up MAC addresses with bridge MAC
    446755111445
    4467551183b5
    4467551183f0
    446755116c0f

    Spread the love!
    #64451
    Stephen
    Keymaster

    @JayTerwilliger I show that your hub now has the most up to date firmware, please let us know if you continue to have issues with this.

    Spread the love!
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Spread the love!