Home Community B-hyve Smart Hose Faucet Timer Issues With Device Turning Off For No Reason

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 37 total)
  • Author
    Posts
  • #868
    sportman1280
    Participant

    Hello,

    I received my unit this week and got it setup and running like a champ. However, when I visit the app a day later, it tells me on the app home that there is no watering scheduled because “The device is current set to OFF”. Because of this, I go to the device settings, and can indeed see the device is set to off.

    This is a problem, because I never turned it OFF. I set it to AUTO, but it changed without me setting anything overnight.

    Regardless, I decided to re-enable the device, and put it back in AUTO mode. I save the changes, and leave then re-visit the menu to confirm the changes. When re-visiting the menu even 1 second later, it has already switched back to OFF mode (again without me wanting that).

    How do I get my device to run in AUTO mode and not sit in OFF all year?

    NOTE: When this happened the first time, I reset my devices and reconfigured everything. The same thing happened again, so there is consistency in this problem.

    Spread the love!
    #878
    Justin
    Keymaster

    Thanks for posting SPORTMAN1280! Hmmm this isn’t an issue we’ve seen before, we would love to take a look at your timer for you and figure out what’s going on. What’s your MAC ID?

    Spread the love!
    #883
    sportman1280
    Participant

    Hello,

    I’m having issues with 44:67:55:10:3A:B0 and 44:67:55:10:51:47. Both of them are acting up.

    Spread the love!
    #884
    Diezel
    Participant

    I am also having issues with all three of my faucet timers staying in the “Off” position. My setup is the WiFi hub controlling three faucet timers. All three timers stay in the off position. When I turn them to auto, they change back to off. They are all set to Smart Watering (Which I am still unsure if it works).

    Mac ID:

    44:67:55:10:2B:4E
    44:67:55:10:19:33
    44:67:55:10:21:3C

    Can someone please look and tell me if something is wrong? I have setup these timers several times, thinking I have done something wrong.

    Spread the love!
    #885
    sportman1280
    Participant

    I heard from support today that this is now a known issue, and that a firmware update is coming soon to resolve the issue.

    Spread the love!
    #917
    ghorn21880
    Participant

    I have two units and I am having the same problem. No matter how many times I change it back to auto, it goes right back into the off position. When will this problem be fixed.

    Spread the love!
    #921
    dhugh00s
    Participant

    Same here I keep setting to auto and it keeps going off do I need to return unit or is this a issue that update will resolve the whole purpose to buy thewas to automatically water grass idi

    Spread the love!
    #928
    Justin
    Keymaster

    Thank you for posting! As SPORTSMAN 1280 said, this is a known issue and a firmware update is coming soon to resolve the issue. Thank you for your patience.

    Spread the love!
    #1844
    GWLSC
    Participant

    Has this been resolved yet?

    Spread the love!
    #2365
    nelhenry
    Participant

    I am also having this problem. What is the status of resolving? These devices are seeming to be more trouble than they are worth and the lack of customer support is frustrating.

    Spread the love!
    #2461
    Stephen
    Keymaster

    This issue was resolved with a firmware update quite a while ago, please provide me with the MAC address of your hubs and I can get those updated.

    Spread the love!
    #2831
    gbrusa
    Participant

    I’m having the same problem but my device was fine for almost two months. Other two, purchased at the same time arediing just fine. Also, while the ones working give the option ‘control this device’ the one that stays OFF and does not want to be in AUTO says ‘connect Bluetooth’. Tried resetting the server to no avail, what should I do?

    Spread the love!
    #2836
    Ryan
    Participant

    Yo may need to up date the firmware for that timer. First try connecting it back to your internet though your hub. to re-pair you need to press the button on the timer five times in a row. To update the timer all you need to do is select your device in settings and then scroll down to the bottom and select update firmware.

    Spread the love!
    #2858
    gbrusa
    Participant

    Hi Ryan,
    Thank you for your reply. I can try that but I’m concerned that the problem might be different as the device did not water at the schedule time. Is there a way to know its status ?
    Thank you

    Spread the love!
    #2885
    gbrusa
    Participant

    Hi Ryan,
    One thing I noticed is that the Smart watering is ON when I never turned it on. Can you tell me how to turn it off?
    Thank you!

    Spread the love!
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 37 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Spread the love!