Home Community B-Hyve Indoor/Outdoor Timer Device Continuously Goes Offline

Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • Author
    Posts
  • #4463
    meyernj
    Participant

    Hello,

    My 12 zone outdoor/indoor timer continuously goes offline. Sometimes multiple times a day. This is very inconvenient especially since I miss watering times and travel for business. The timer is roughly 10-15 feet from my router and it is hardwired into my panel which causes me to have to flip the breaker everytime it goes offline. I have read where you need to update the timer. If this is the case, my MAC is 44:67:55:03:08:C4.

    I would like this to be fixed ASAP.

    Thanks,
    Nick

    Spread the love!
    #4513
    sjcertonio
    Participant

    I have a six zone indoor / outdoor timer After I get to recognize the timer and it connects to WIFI it says that it’s connected and soon as i go back to home screen on the app it says the device is offline, I’ve followed the steps for resetting the device including disconnecting the ribbon inside. My WIFI has strong signal strength also. What else could be wrong ? Is my device defective ?

    MAC# 44:67:55:00:9B:EC Firmware 0031 , Hardware WT25-0001

    Spread the love!
    #4579
    kreeve
    Participant

    Same issue here. New install, connected once, downloaded my initial test schedule, but will no longer connect to wifi, regardless of reboot, resets, pairing etc. 3 hours of troubleshooting and can not resolve it.

    Spread the love!
    #4768
    Ryan
    Participant

    @meyernj, that mac address it not showing as being associated with any account or timer. Could you please confirm that that is your correct mac address. Thank you.


    @sjcertonio
    , once you get your timer connected please let us know so we can update your firmware for you.

    Hello everyone, If you can’t get your timer to connect there are a few different thing you can do. You can edit your DNS settings on your router to 8.8.8.8 with 8.8.4.4 as a back-up. Try factory resetting your timer, power cycling your timer, unplug your ribbon cable for 5 seconds, and then try updating your Wi-Fi settings. You could also try power cycling your router as well. There is not much else we can do from here outside of the firmware so if you continue to have problems please contact our product support line.

    Spread the love!
    #5733
    Sonic_Dropper
    Participant

    I too am having the same problem. My device goes offline multiple times per day. This has caused lots of dead plants. The last time it ran the programs properly was July 7th.

    I frequently find the app saying it he device is offline. When I open the timer box I find the display continuously flashing. I have to pull the ribbon cable to rest and sometimes that doesn’t work and I have to go turn off the circuit breaker. I also have noticed that some times the panel will rest but then when I close the panel it will start flashing again. I was thinking it might be temperature related but then it seems more like electro-mechanical issues when I see that closing the panel causes it start acting up. I’m very disappointed with this device. It’s not that old. I have a 12 station version at a different property that seems to work fine. My address for the faulty device is:
    44:67:55:00:94:DC

    You have updated the firmware earlier this year around June 2018.

    Spread the love!
    #5737
    Josh Wheeler
    Keymaster

    SONIC_DROPPER

    Your timer has the latest version firmware.

    It’s also showing connected.

    You are not using smart watering, at the moment at least, so your timer is operating just like any timer would, as long as there’s a program with zones in it and the program is enabled it will water. It does not need a WiFi connection to water custom programs, just power. The WiFi connection would allow auto rain delays (yours are disabled because smart is disabled for the system) to be set and remote control but the lack of it should not stop it from watering custom programs.

    I did notice that you only have zones 1 & 4 in the currently enabled program A, which means 2 & 3 are not being watered. If this was a mistake you will need to update the program.

    If you’re still seeing instances where it should be watering but is not please let us know, we’d really like to look into if if we can.

    Thank you!

    Spread the love!
    #5740
    Ryan
    Participant

    Hello Sonic_Dropper, I’ve updated your firmware, but from my end there’s not much else that I can do. So if you experience any further issues please call our product support line for further troubleshooting. Thank you!

    Spread the love!
Viewing 7 posts - 1 through 7 (of 7 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Spread the love!