Home Community B-Hyve Indoor/Outdoor Timer Bhyve drops WiFi connection

Tagged: 

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 53 total)
  • Author
    Posts
  • #2757
    abibok
    Participant

    My Bhyve keeps dropping WiFi connection. I manually connect it again but it lasts not more than one day and then goes offline, so I get emails “Your Device is Disconnected”.

    I tried to assign fixed IP address in my local network to prevent possible DHCP issues – that didn’t help.
    2.4 GHz network with broadcast SSID. When connected signal level is excellent.

    MAC Address: 44:67:55:03:37:7F
    Firmware Version: 0023
    Hardware Version: WT25G2-0001

    Spread the love!
    #2764
    Ryan
    Participant

    How far away is your timer from your router? You could try resetting your timer (and your router if your ok with that), and then updating your Wi-Fi settings.

    Spread the love!
    #2861
    kodpkd
    Participant

    I have read MANY complaints about the B-hyve no longer connecting to the home wifi… What is the fix?

    Spread the love!
    #2900
    Ryan
    Participant

    If your timer looses connection there are a few different thing you can do.
    1. reset the device connection
    2. update the Wi-Fi settings
    3. Factory reset the timer and try updating the Wi-Fi settings
    4. power cycle your timer, then while it is unplugged you could unplug and re-plug the ribbon cable back in. and then if needed Factory reset the timer and try updating the Wi-Fi settings
    5. reset your router. power cycle your timer, then while it is unplugged you could unplug and re-plug the ribbon cable back in. and then if needed Factory reset the timer and try updating the Wi-Fi settings

    You could also contact us to check your current firmware. You may also need to contact your ISP.

    Spread the love!
    #2929
    drkurt
    Participant

    I have done all of the steps above. My WiFi is still not connecting.

    My MAC ID IS 44:67:55:00:B1:A8

    Please advise.

    Spread the love!
    #2988
    robmehrer
    Participant

    Mine has begun randomly disconnecting since the latest firmware update. I can say with certainty it’s not my WiFi. I have 4 access points throughout the house and even get WiFi down the street. The timer shows the WiFi symbol with a ! Mark flashing. Pulling the ribbon cable and plugging it back in solves the issue. However this is not acceptable as I does this randomly throughout the day.

    Spread the love!
    #3038
    Ryan
    Participant

    @drkurt, I’ve sent you an email regarding your timer.


    @robmehrer
    , If you would like me to take a look at your timer please provide me with your mac address. Also when the exclamation mark is displayed next to your Wi-Fi symbol that means that it is connected to your router, but not receiving internet. those are issues not with the timer. I would suggest resetting your router and then try updating your Wi-Fi settings. However you may need to contact your ISP.

    Spread the love!
    #3433
    abibok
    Participant

    After I wrote the original message in this thread I disconnected/reconnected power and WiFi connection restored immediately. Signal level is excellent (max), the distance between router and bhyve is probably 12 feet with just one door between them. After restart bhyve worked fine several days until it lost connection again yesterday. I waited 24 hours – connection didn’t restore itself. Then I disconnected power and it immediately caught WiFi, just like last time.

    This is not an issue with WiFi signal strength or internet connection. This is definitely controller hardware/firmware problem.
    Please send me a replacement unit or update firmware to restart automatically every day at midnight.

    As a poor man’s workaround I could buy an electric outlet with timer and disconnect the unit on schedule. But instead of this shame I would rather switch to a different controller brand.

    Spread the love!
    #3454
    jlopez57
    Participant

    I have the same problem. The router is 7 feet from the timer. It worked for about a month and now it says it is disconnected. it is not a wifi router problem. Suggestions?

    Spread the love!
    #3495
    Ryan
    Participant

    @abibok, if you’d like to verify warranty replacement you would need to contact us through our product support line. If you cant get through you could also send us an email for us to contact you.


    @jlopez57
    , could I have your timers mac address to take a look at it?

    If your timer looses connection there are a few different thing you can do.
    1. reset the device connection
    2. update the Wi-Fi settings
    3. Factory reset the timer and try updating the Wi-Fi settings
    4. power cycle your timer, then while it is unplugged you could unplug and re-plug the ribbon cable back in. and then if needed Factory reset the timer and try updating the Wi-Fi settings
    5. reset your router. power cycle your timer, then while it is unplugged you could unplug and re-plug the ribbon cable back in. and then if needed Factory reset the timer and try updating the Wi-Fi settings
    6. If the Wi-Fi symbol is display an exclamation mark it is connected to your router, but not receiving internet. those are issues not with the timer. If the suggestions above don’t help you will need to contact your ISP.

    Spread the love!
    #5002
    Submandave
    Participant

    I installed my timer about one month ago. It was working fine until today. Have full strength wifi signal on my iPhone, but only 3 out of 5 bars on the timer app. Can not get the timer to connect to my home router. I had a Netgear range extender that I wasn’t using so I installed it in my garage about 5 feet from the timer. Even though it is only 5 feet away I only get 4 out of 5 bars on the timer app, but I was able to connect to it. I would think being that close it would be 5 out of 5. Makes me think the wifi receiver on the unit is defective. I measure the signal strength of my home network at the timer and it is -57dBm. The range extender is -28dBm. In my opinion both signals should be more than sufficient to connect.

    Spread the love!
    #5003
    Submandave
    Participant

    Forgot to include my MAC 44:67:55:03:4F:5B

    Spread the love!
    #5010
    Submandave
    Participant

    Controller stayed connected for a few hours. Just checked it again and get “Your device is offline”. I’m getting 20mb up and down on my range extender which is 5 feet from the controller, and it will not connect to it.

    Spread the love!
    #5077
    Ryan
    Participant

    Hello Submandave, I’ve updated your firmware for you. You may want to edit your DNS settings on your router to 8.8.8.8 with 8.8.4.4 as a back-up. There is not much else I can do from here outside of firmware updates, so if you continue to have problems please contact our product support line.

    Spread the love!
    #5118
    Submandave
    Participant

    Done. It’s connecting today. If it drops again I’ll call in. Thanks.

    Spread the love!
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 53 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Spread the love!